GBP per 1 USD
Pund
Pund
GBP
Pence

GBP - Pundkurs

Engelske pund er en valuta som ofte står høyt i kurs, dette selv om verdensmarkedet virker usikkert. Det er dette som gjør at pund er en populær valuta, spesielt om man driver med valutahandel (et bra og moderne alternativ til å kjøpe og selge aksjer). Det er viktig å ha kunnskaper om pundkursen dersom man jobber med internasjonal handel eller økonomi.

Engelsk pund er den valuta som man bruker når det kommer til handel med England, Skottland eller et av Englands kronbesittelser. Tidligere var pund mer utbredd i Europa, men nå har euroen blitt den vanligste valutaen i Europa. England er et lite land, men det som skjer der har stor betydelse for verdensøkonomien og derfor er valutaen pund viktig å ha et øye på.

Selv om pund er en valuta som er ganske stabil, bør man gjøre det til en vane å undersøke valutakursen ofte. Valutakurser kan endre seg fra dag til dag. Holder man på med valutahandel blir det viktig å kjenne til de viktigeste valutakursene, og bland disse regnes pund, dollar og Euro. Dollar er den valutaen som spiller størst rolle for verdensmarkedet og euro for det europeiske markedet.